Der gælder en række regler for rykkerskrivelser og inkasso, som det er vigtigt, at du læser inden du sender en rykker ud til kunden. Du kan downloade gratis rykker skabeloner, som du kan bruge, hvis dine kunder ikke betaler deres faktura inden betalingsfristen.
Rykkergebyr
Du må tilægge hver rykker et rykkergebyr på maksimalt 100 kr. pr. rykker. Du må selvfølgelig også gerne tage et lavere rykkergebyr. Rykkergebyret skal dække de omkostninger, du har, når du skal inddrive gælden.
Rentetilskrivning på rykkeren
Du må gerne tilskrive renter på en rykker, som maksimalt må være på højde med Nationalbankens udlånsrente. Den ligger typisk på omkring 7 procent, men renten ændrer sig løbene. Derfor er det vigtigt, at du tjekker renten, hvis du gerne vil tage den højeste rente. Du kan i nogle tilfælde tage en højere rente, men så skal de fremgå aftalen mellem dig og din kunde på forhånd. Det er dog god skik ikke at tage meget høj rente.
Inkasso
Du må først sende en kunde til inkasso, når du har varslet og givet kunden en yderligere frist på 10 dage. Varslet er typisk en rykker, men det er god skik mindst at udsende to rykkere inden man overgiver sagen til en inkassovirksomhed. Du kan maksimalt sende tre rykkere, hvorefter du skal sende sagen til inkasso. Der skal altid varsles inden inkasso.
Rykkerprocedure
Det er vigtigt, at man ikke er for hård ved en kunde, hvis man gerne vil have et fortsat samarbejde med kunden. Bliver fakturaen stadig ikke betalt efter et par henvendelser, så kan man tage hårdere metoder i brug, men så må man også forvente at samarbejdet med kunden er slut. Derfor får du vores anbefaling til en rykkerprocedure her, hvor du også downloader vores rykker skabeloner.